otrdiena, 2013. gada 26. februāris

UZRUNA BĒRNIEM: Debesis runā



Elīna: Vai Tev patīk iemācīties ko jaunu?
Dievs ir spēcīgs: Vispār jau patīk.
Elīna: Kā tev liekas, kā var iemācīties kaut ko jaunu?
Dievs ir spēcīgs: Klausoties?
Elīna: Jā, bieži mēs iemācamies kaut ko jaunu, klausoties gudrākos cilvēkos, kuri zina vairāk nekā mēs paši.
 Piemēram, klausoties vecākos, skolotājos, mācītājos un tās mēs iemācamies lietas, kuras iepriekš nemaz nezinājām.


Elīna: Vai Tu esi kādreiz klausījusies debesīs? Vai esi kādreiz palūkojusies uz augšu, aizlikusi plaukstu aiz auss un mēģinājusi sadzirdēt, ko debesis vēlas tev pasacīt?
Dievs ir spēcīgs: Laikam nē....
Elīna: Debesis runā un to apliecina Bībele -  19.Psalmā ir sacīts : Debesis daudzina Dieva godu, un izplatījums izteic Viņa roku darbu.  Debesis gan nerunā ar vārdiem, kurus mēs varam sadzirdēt, tas runā citādāk.
Dievs ir spēcīgs: Hmmm.... man Tev ir grūti noticēt, ka debesis var runāt, bet es gribētu dzirdēt, ko debesis man varētu pasacīt?

 „Dievs ir spēcīgs”
Elīna: Debesis Tev saka, ka Dievs ir spēcīgs.  Debesis vēsta, ka tas, kurš ir radījis visumu ir ļoti, ļoti spēcīgs un varens. Un vai Tu zināji, ka Dievs visu ir radījis runājot? Viss ir radīts no Viņa Vārda?


 „Dievs ir godājams”
Elīna: Vai debesis nav neticami skaistas? Cik brīnišķīgi ir naktī pavērties augšup un ieraudzīt zvaigznes... Un skaistie saullēkti un saulrieti...vai mirdzoši zilas debesis ar lieliem gubu mākoņiem.... Tas viss mums skaidri saka, ka Dievs ir godājams un brīnišķīgs!


 „Dievs ir gudrs”
Elīna: Ko tev tas nozīmē, ka Dievs ir gudrs?
B:  To, ka Dievs zina, ko viņš dara?
Elīna: Jā! Visam, ko mēs redzam, ir sava nozīme un jēga. Dienas un naktis mainās un tāpat arī gadalaiki un tas notiek pareizajā laikā. Visa daba apstiprina to, ka Dievs ir gudrs.

 „Dievs visu kontrolē”
Elīna: Mēs redzam, ka Dievs visu kontrolē, ka viss, kas ir debesīs pilda savu uzdevumu. Debesis ir kā tāda liela un labi vadīta mašīna. Dievs to visu vada. Planētas riņķo ap sauli un nekad nesaskrienas. Dievs visu ir tik labi izplānojis, ka mums par to nav jāuztraucas.
B: Jā patiesi! Es zinu, ka ir tāda Svētdienskolas dziesma „Dievs visu zemi savās rokās tur” tagad es saprotu, ko tas nozīmē. Tas nozīmē, ka Dievs ir visu radījis un visu kontrolē!

Debesis paklausa Dievam un Viņa kārtībai. Arī tu esi aicināts paklausīt Dievam, kurš ir spēcīgs, godājams, gudrs un kurš visu kontrolē!

Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...