trešdiena, 2013. gada 27. februāris

17.02.2013.nodarbība: Jēzus iejāj Jeruzālemē - 3-4gadīgo bērnu grupa



Nodarbību iesākām ar kopīgu lūgšanu un, attēlojot uz tāfeles Bībeles stāsta notikumus, runājām par to kā Jēzus iejāja Jeruzalemē. (Mateja ev. 21:1-9)


„Kad Jēzus kopā ar mācekļiem tuvojās Jeruzalemei, Viņš aizsūtīja divus no mācekļiem pēc ēzelīša. Mācekļi atrada ēzelīti, atveda to pie Jēzus, uz muguras klāja savas drēbes un sēdināja Jēzu tam mugurā. Parasti Jēzus pārvietojās kājām, bet iejāšana Jeruzalemē bija īpašs notikums. Jeruzaleme ir pilsēta, kurā dzīvoja daudz cilvēki. Pirms tam Jēzus brīnumu darbus bija darījis mazāk cilvēku klātbūtnē, bet ļaudis Jeruzalemē zināja to, ko Jēzus bija darījis un ļoti vēlējās Viņu satikt. Jēzus tika sagaidīts kā ķēniņš! Kad Jēzus iejāja Jeruzalemē cilvēki sauca Ozianna! (Glābējs!) un sveicināja Viņu, mājot ar palmu zariem un klājot tam ceļā savas drēbes. Jēzus ir arī mūsu ķēniņš! ” 



Kopā ar mūziķiem dziedājām dziesmiņu „Labais gans”. Dziesmas vārdus visi vēl neesam iemācījušies, bet kustības bērniem ļoti patīk.


Rokdarbiņā bērni izgatavoja katrs savu ēzelīti. Izkrāsoja iepriekš sagatavoto ēzelīša attēlu, paši piesēja asti no dzijas. Kā kājas ēzelītim izmantojām koka knaģīšus.


Pēc tam spēlējām rotaļu „atrodi Jēzum ēzelīti”- aizverot acis, telpā tika paslēpts ēzelītis, kurš bija jāatrod. Bērniem šī rotaļa ļoti patika – patika ne tikai meklēt, bet arī pašiem paslēpt ēzelīti.


Nodarbības beigās visi kopā vēlreiz izspēlējām stāstu ar koka cilvēciņiem.


Ar sirsnīgiem sveicieniem,

Anita un Ieva


Nav komentāru:

Ierakstīt komentāru

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...